Grafisk design bureau

Grafisk design er meget mere end flotte billeder og kreative illustrationer. Det handler om at kunne videregive og kommunikere et budskab, på tværs af platforme og medier. 

Det er en bred disciplin, der både kan findes i markedsføring, visuel identitet – for eksempel på hjemmesiden – og branding. 

Et grafisk design-bureau kan hjælpe dig med alle de opgaver der knytter sig til design, visualisering og andre nuancer af grafiske discipliner – og det kan vi selvfølgelig også her hos Adtention. Læs med nedenfor, og bliv klogere på hvad et bureau som os kan hjælpe dig med. Du kan naturligvis også kontakte os, hvis du vil vide mere, eller hvis du allerede ved at vi skal være din næste kreative, grafiske samarbejdspartner.

  • Ingen binding
  • Kompetente grafikere
  • Kunder i mange brancher
  • Fokus på kvalitet og detalje
  • Fast og løbende dialog
Kom i kontakt med os

Færdigt arbejde!

Sådan ser slagkraftig markedsføring ud, hvis du spørger vores kunder. Dyk ned i nøje udvalgte cases fuldstændig blottet for selvforherligelse. Kun ren og skær effekt.

Adtention – dit kreative, digitale bureau

Hos Adtention finder du en masse specialister, der hver især brænder for deres felt. Vi arbejder også rigtig godt sammen, og det giver en god kombination af evner inden for design, webudvikling, markedsføring og strategi. 

Et digitalt, kreativt bureau er alt et bureau der både kan fokusere på det grafiske og visuelle samt den digitale verden – at vi er specialister i begge dele, giver dig både en fordel hvis du kun har brug for hjælp til et af områderne, samt hvis du har brug for en samlet løsning. 

Om det er en helt ny visuel identitet, med både logo, stil og branding eller blot en enkelt, trykt reklame, kan vores dygtige grafikere hjælpe jer med et resultat der passer perfekt til både jeres virksomhed og jeres kunder.

Læs mere om visuel identiet

Hvad laver et grafisk design-bureau?

Det grafiske bureau kan have mange forskellige opgaver. Det betyder altså at man skal have bred indsigt i mange forskellige grafiske discipliner – fra PhotoShop og InDesign til webdesign, strategi og branding. Man skal kunne være med til at analysere virksomheder, som et led i at give dem en ny eller forbedret visuel identitet. 

Der kan også være andre opgaver, der blandt andet indebærer at tilrette printmateriale som reklamer eller annoncer til tryk eller til større digitale kampagner. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de ting, som det grafiske design-bureau laver.

Hvad er grafisk design?

Grafisk design er som nævnt længere oppe ikke bare “pænt” design på tryksager, digitalt og web. Det er visuel kommunikation – med tryk på kommunikation. Det er altså ikke nok bare at lave et logo, hvis det ikke afspejler en virksomhed, eller kommunikerer et budskab. 

Grafisk design kan gøres på mange forskellige måder – der kan indgå tegning, både på papir og digitalt, design af modeller, logoer, hjemmesider, brand og meget andet. Man arbejder altså både med budskabet og målet med det grafiske element, samt hvordan man bedst fremstiller dette grafisk og på hvilken platform og hvilket medie. 

I grafisk design, for eksempel i et grafisk design-bureau, især hvis man arbejder med digitalt design, vil man ofte også komme ind på UX – user experience, fordi det er en vigtig del af det med at forstå budskabet i det grafiske element. 

Man kan altså kort sagt sige – grafisk design af design af kommunikative elementer, (logoer, markedsføringsmaterialer, digitalt elementer, tryk og meget andet) hvor der er fokus på at formidle eller kommunikere et budskab. Og dette kan et grafisk designbureau altså hjælpe dig med. 

Læs mere om kreativitet
Dansani mockup design materiale eksempel

Kasper – Art Director

Kasper Laugesen Art Director i kreativ

Branding gennem grafisk design

Virksomhedens brand er altså en vigtig del af den samlede virksomhed, lige meget hvilket medie det er på, og det er vigtigt at der er en rød tråd, det giver et ensartet indtryk af virksomheden, lige meget om dine kunder møder dem online eller “i virkeligheden”. Derfor inkluderer man ofte grafikere, når man skal lave en ny brandingstrategi i en virksomhed, og man kan vælge at samarbejde som et grafisk designbureau, for eksempel som Adtention, der kan tage sig af både det grafiske og markedsføringsmæssige – og endda webdelen. Det er med til at sikre at ens strategier bare spiller – lige meget hvor man møder virksomheden. 

Læs mere om branding

Grafisk design og markedsføring

Dit grafiske designbureau kan hjælpe med markedsføring på flere forskellige måder. Måske er det dem der designer dine nyhedsaviser eller kataloger, eller måske sørger de for at din hjemmeside eller digitale annoncer altid står skarpt. Et grafisk designbureau kan altså have vigtige opgaver i forbindelse med din markedsføring, og her er en af deres vigtigste roller at markedsføringsmaterialet stemmer overens med din vision og mission samt brand og visuelle identitet. 

Skal vi give et bud på din grafiske opgave?

Er du blevet tændt på idéen om at lade os hjælpe dig med skarp, grafisk arbejde? 

Det er 100% uforpligtende, og vi er altid klar på en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig i mål med dit projekt.

Kontakt os
Indholdsfortegnelse

Design og UX

UX, eller brugervenlighed, optager stadig en større del af grafikerens arbejdsopgaver. Det er fordi der er voksende fokus på, at de mange systemer og digitale værktøjer vi bruger i vores hverdag, er lette at bruge, sikre, hurtige og meget andet. Brugervenlighed og user experience dækker over flere forskellige mål, og en grafiker kan være med til at sikre at et projekt lever op til disse mål. Det er for eksempel om hjemmesiden eller programmet er tilgængeligt for brugerne, at det effektivt kommunikerer sit budskab og meget andet. 

I UX-projekter arbejder man ofte med en agil tilgang. Dette er en projektstyringsmetode hvor man kan evaluere og lave ændringer undervejs, og hvor man gør stor brug af testning og evaluering. Det er med til at sikre at det designere og grafikere finder på, rent faktisk fungerer i praksis. 

Mere om logoer

Logoer findes i mange forskellige former og farver – der er meget enkle logoer som kan kendes på lang afstand, og der er logoer der følger tidens trends. For at skabe et let genkendeligt logo, er det altid godt at have en grafiker med på sidelinjen. En grafiker ved hvad der rør sig indenfor design-trends, men ved stadig hvad der skal til for at gøre et logo tidløst. Et logo skal ikke bare være flot – det skal også afspejle virksomheden og det de laver bedst muligt. 

Der skal findes en balance mellem brugen af farve og typografi, der er forenelig med resten af virksomhedens visuelle identitet. Hvis I som virksomhed ønsker at rebrande jer, vil logoet ofte være et af de steder man først tager fat – måske bibeholder man elementer fra et tidligere logo, der er med til at skabe en genkendelighed fra tidligere kunder, eller måske skal I rebrandes helt. 

Hos Adtention kan vi som grafisk design-bureau være med jer hele vejen – fra i beslutter jer for at I skal have et nyt logo, til idéskabelse og brainstorming til produktion, lancering og evaluering. Om det blot er et nyt logo eller en helt ny visuel identitet, så ved vi hvor vi skal tage fat, og med bred indsigt i mange brancher og målgrupper, kan vi være med til at give jer et stærkt udtryk, som I kan regne med mange år ud i fremtiden. 

Mere om digital design

I digital design fokuserer man meget på brugeroplevelsen. Her har grafikeren altså fokus på hvordan en hjemmeside, et program eller en annonce ser ud på forskellige skærme, og man vil ofte arbejde ud fra mobile-first princippet. En grafiker kan også arbejde sammen med en webudvikler eller en UX-designer i et større projekt, hvor man ønsker at der skal være fuldstændig styr på både visuel identitet og design. En af fordelene ved at inkludere en grafiker i et projekt som dette, er at man er sikret at der både er fokus på den samlede identitet – både visuelt og kommunikativt, mens der også er fokus på brugeroplevelsen – også kendt som UX.