Kommunikationsbureau Aarhus

Strategisk kommunikation er meget andet end korrekturlæsning og tone of voice. Det handler om at kommunikere direkte til sin målgruppe, trylle med sproglige elementer og aspekter, samt kombinere kreativitet med funktionalitet og dataanalyse. 

Leder du efter et kommunikationsbureau i Aarhus, der tager dine kommunikative opgaver seriøst? Så er du kommet til det rette sted. Med en bred viden indenfor mange brancher og interne markedsføringsspecialister, webudviklere og grafikere, får du hos os de bedste vilkår inden for kommunikation, branding og markedsføring af din virksomhed, produkter eller kampagner. 

På denne side har vi samlet alt, det du bør vide om et samarbejde med et kommunikationsbureau. Du finder alt lige fra hvad du skal overveje inden du går i gang til, hvordan du evaluerer på samarbejdet.

Hos Adtention kommer vi gerne med et tilbud på dine opgaver eller tager en uforpligtende snak om dit kommunikative projekt eller strategiske marketing kampagner. I et samarbejde lægger vi vægt på at finde en løsning, der passer til dig og din virksomhed. 

  • Ingen binding
  • Kompetente specialister
  • Stort branche kendskab
  • Fokus på kvalitet
  • Transparente processer
  • Dialog og rapportering
Kontakt os

Færdigt arbejde!

Sådan ser slagkraftig markedsføring ud, hvis du spørger vores kunder. Dyk ned i nøje udvalgte cases fuldstændig blottet for selvforherligelse. Kun ren og skær effekt.

Hvad kan vi tilbyde?

Nysgerrig efter at se, hvad et full service kommunikationsbureau som Adtention kan tilbyde? Her er et glimt af nogle af de områder, hvor vi kan gøre en forskel for din virksomhed. Er du interesseret i at finde ud af, hvordan vi kan løfte din kommunikative udfordring?

Kontakt os

Hvad er et kommunikationsbureau og hvorfor er det en vigtig samarbejdspartner?

Kommunikationsbureauer kan være meget forskelligartede. Mens nogle beskæftiger sig med krisekommunikation og PR, strategi og lignende, er andre mere fokuserede på kommunikation i markedsføring og branding. Derfor kan det også betale sig at bruge tid på at finde et bureau, der har specialitet og kompetencer i den form for kommunikation som du søger. 

Der er også kommunikationsbureauer, der er mere fokuseret mod design og reklame. Nogle gange kaldes de for reklamebureauer – og tager sig derfor også af at udfærdige reklame- og markedsføringsmateriale. 

Kommunikations- og reklamebureauernes opgave er at være på som en fast eller midlertidig samarbejdspartner for virksomheder og organisationer, der har brug for at få løst en kommunikativ eller markedsføringsmæssig opgave. Det kan blandt andet være at udvikle tekst til en hjemmeside, en reklamekampagne eller noget helt tredje. 

Som kommuniktaionsbureau i Aarhus er Adtention med under hele processen. Det betyder, at lige fra at du kontakter os med et behov, eller en idé, til en kampagne eller et projektet er færdigt og skal evalueres, er vi med og kan sparre med dig når det kommer til idéer og problemstillinger. Du behøver ikke altid have en verdensklasse idé fra starten af. Måske har du bare et ønske om at få udviklet en reklamekampagne til tryk og sociale medier, der skal passe til din virksomheds identitet. Det er helt fint, vi står klart til at guide dig gennem hele forløbet.

Branding

Et kommunikationsbureau hjælper dig både med at få sat ord på din virksomhedsidentitet og undersøge hvordan du bedst brander den til den relevante målgruppe. Dette vil oftest foregå gennem en analyse. Herefter kommer udarbejdelse af reklamekampagnen og tekstmateriale, samt lancering af kampagnen. I et samarbejde med Adtention er du sikret en fast projektplan og tidsplan, så alle ved hvilke opgaver, der skal løses hvornår, og hvilke dele, der er afhængige af hinanden. Det sikrer, at der er en bevidsthed om projektet, og flere personer, for eksempel en projektansvarlig, en grafiker og en tekstforfatter, der kender dit projekt, dine ønsker og ved hvor målet er og hvornår det skal nås. 

Læs om mere reklamebureauer

Kommunikation og analyse

Forstår du virkelig dit publikum? Analyse er nøglen til en effektiv kommunikationsstrategi. Det hele starter med at kende dem, du taler til. Det handler om at have fingeren på pulsen i din branche og vide præcis, hvad der fanger dine kunders interesse.

Tænk over det: Ved du, hvem din målgruppe er lige nu, og hvem du ønsker, de skal være i fremtiden? Det er her, analyser kommer ind i billedet. De hjælper dig med at identificere, hvor dine potentielle kunder befinder sig, og hvordan du bedst når ud til dem. Det er også vigtigt at forstå, hvor du står i forhold til dine konkurrenter, og hvilke kommunikative og strategiske træk du kan gøre brug af, for at forbedre din position på markedet.

Husk, effektiv kommunikation er ikke altid en sprint, men ofte en maraton. Langsigtede kommunikative strategier kan transformere din virksomhedsidentitet og dit brand.

Er du klar til at dykke dybere ned i din virksomheds kommunikation og forstå din målgruppe? Lad os hjælpe dig med at udforme en strategi, der ikke bare taler til dit publikum, men også engagerer og inspirerer dem.

Lad os tage en snak

Kommuniktaionsbureauets opgaver

Digital markedsføring er en bred disciplin, og derfor findes der også mange forskellige bureauer, der hver især har noget at sige om markedsføring, og som er specialister i hvert deres felt. Måske har du hørt om et digitalt bureau, et PR-bureau, et grafisk eller kreativt bureau, et marketingbureau eller webbureau. Der er også endnu mere niche-specifikke bureauer, der blandt andet arbejder med SEO, medier og search. 

Det betyder altså også, at der findes et hav af opgaver, der knytter sig til de forskellige bureauer, og det er altså afgørende at du vælger et bureau, der har styr på det som du gerne vil have lavet. 

Adtention som kommunikationsbureau i Aarhus

Adtention er et kreativ, digitalt bureau med en web-afdeling. Det vil altså sige at vi har specialister indenfor kreative og grafiske discipliner, content marketing, andet markedsføring samt webudvikling. Det lyder bredt, men giver dig også mulighed for at få langt de fleste af dine kommunikative opgaver dækket – og så endda af specialister. 

Til højre kan du blive klogere på nogle af de punkter, som Adtention kan hjælpe dig med. 

Læs mere om konceptudvikling

Strategisk kommunikation til salg og markedsføring

Salg og markedsføring er som sagt en bred disciplin, og kommunikation dertil kan derfor også være svært at gå til. Først er det værd at overveje, hvilke kanaler du arbejder med. Digital kommunikation til salg og markedsføring, for eksempel på hjemmesider eller gennem annoncer, skal oftest være kort og overtale målgruppen til klikke på dit produktet og se nærmere på det.

I trykte reklamer, for eksempel bannere, skal budskabet være endnu mere simpelt og skabe blikfang, for eksempel ved busstoppestedet. Kommunikationen skal altså både være skarp visuelt og gennem tekst. 

Trykte reklamer skal gerne være sælgende og kreative, og er oftest rettet mod B2C kunder, altså privatforbrugere. De skal vise en skarp, visuel virksomhedsidentitet og målgruppen skal kunne associere jeres produkter med jeres brand og navn. Det betyder, at I gerne skal have den samme tone på tværs af alle jeres kanaler, om den er direkte, humoristisk, personlig eller noget helt andet. Et kommunikationsbureau kan være med til at sætte rammerne for dette, så I er sikre på at I rammer plet – hver gang.

Hos Adtention rådgiver vi virksomheder til daglig og har mange års erfaring med i bagagen, hvilket er din sikkerhed når det gælder kvaliteten af vores arbejde.

Informativ kommunikation

Har I et produkt, der er nyt på markedet, eller er I B2B, vil det ofte kræve kommunikation, der er mere informativ end blot overtalende og sælgende. Dette gøres blandt andet i reklamer, på hjemmesiden, gennem SEO og meget andet.

Her er det vigtigt at teksten er forklarende, og passer til målgruppen. Er det B2B, vil de potentielle kunder oftest vide noget om pris, specifikationer og andet, der fortæller, hvorfor det er bedre at vælge jeres produkt frem for konkurrentens, mens du til privatforbrugere kan tillade dig at være mere sælgende på bløde værdier. 

Her er det vigtigt at I har et kommunikationsbureau, der kender jeres branche og kunder, og som derfor kan hjælpe jer med at lave den mest præcise tekst og visuelt materiale. Om teksten skal være teknisk, beskrivende eller guidende, skal jeres bureau kunne ramme jeres kunder og målgruppe. 

Skal vi hjælpe med dine kommunikationsopgaver?

Er du blevet tændt på idéen om at lade os varetage dit projekt, så kontakt os endelig.

Det er 100% uforpligtende, og vi er altid klar på en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig i mål med dit projekt.

Kontakt os
Indholdsfortegnelse

Mere om kommunikationsbureauer

Vil du vide mere om kommunikationsverdenen? Så læs med nedenfor, hvor du kan blive endnu klogere på de forskellige nuancer og aspekter af kommunikation. Du får sågar et par gode råd til at vælge det helt rigtige kommunikationsbureau.

Kommunikationsrådgiver

En kommunikationsrådgiver er en ansat i virksomheden eller eksternt gennem et bureau, der hjælper med at strømline og forbedre en virksomheds kommunikation. Det kan også være en, der hjælper med PR, branding og krisekommunikation og som rådgiver om, hvilken type kommunikation, der passer til virksomheden i forskellige situationer. 

Kommunikationsrådgiveren findes i alle former for virksomheder. Nogle gange kan det kaldes kommunikationskonsulent, kommunikationsmedarbejder og flere andre navne, og opgaverne varierer meget fra lokation til lokation. En intern kommunikationsrådgiver tager sig ofte at virksomhedens interne- og eksterne kommunikation på daglig basis eller aftaler med andre kommunikationsmedarbejdere, hvordan kommunikation i virksomheden skal foregå. Det kan være fald af PR-kriser, lancering af nye produkter og lignende. 

En ekstern kommunikationsrådgiver kan være fast tilknyttet en virksomhed eller blot være tilknyttet et kommunikativt projekt i virksomheden, for eksempel hvis der skal laves en ny brandingstrategi. Kommunikationsrådgiveren ser på analyser af virksomheden, for eksempel i forhold til branding eller tilstedeværelse på sociale medier, og ser hvordan man kan forbedre det efter virksomhedens ønsker. Det kan også være i forbindelse med markedsføring på sociale medier.

Gode råd til udvælgelse af bureau

Selvom du nu forhåbentligt er blevet lidt klogere på kommunikationsbureauernes verden, kan der stadig være nogle faldgruber, som vi synes du skal være opmærksom på. Derfor har vi samlet dem nedenfor. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, eller vil vide om vi kan hjælpe med din kommunikative opgave. 

Hvad kan bureauet? 

Det kan sagtens være at de kalder sig et kommunikationsbureau, men hvis de ikke er specialister i content marketing, branding, PR og krisekommunikation, er det ikke sikkert at de er det rigtige valg til din digitale tilstedeværelse.

Forarbejdet er vigtigt

Der ligger mere analyse og undersøgelse i forvejen for god markedsføring og kommunikation end man lige skulle tro. Vær sikker på at bureauet har de rigtige værktøjer til at lære dig og din virksomhed at kende, så de kan målrette kommunikationen bedst muligt. 

Se på kundeporteføljen

Spørg ind til om bureauet har haft kunder, der ligner dig eller som er i samme branche. Det giver nemlig en fordel, fordi de allerede kender markedet og konkurrenterne. 

Saml’ dine opgaver

Hvis det er muligt, kan det være en fordel at samle de kommunikative opgaver ét sted, fordi det giver et ensartet udtryk. Vær dog sikker på at bureauet har evnerne til at kunne varetage opgaverne, ellers får du ikke den rette effekt. 

Adtention som kommunikationsbureau

Har du opgaver indenfor digital kommunikation og markedsføring? Så kan Adtention være din næste, stærke samarbejdspartner. Lige meget om det er content til din hjemmeside, branding og tone-of-voice eller markedsføring i tryksager, eller Facebook og Google Ads, så kan vi hjælpe dig. 

Derudover kan vi også være din partner, når du skal udvikle en ensartet virksomhedsidentitet, der både passer i dit grafiske materiale og på din hjemmeside. Det kan blandt andet være en ny hjemmeside, et nyt logo eller noget helt tredje. 

Vi vil være de bedste indenfor digital markedsføring, og ser frem til at hjælpe dig med at forstærke dit brand eller virksomhedsidentitet gennem markedsføring og kommunikation på Facebook, Instagram, Google Ads, SEO eller på din hjemmeside. Eller måske gennem nyt og kreativt grafisk materiale, der blæser kunder og konkurrenter bagover. Vi vil hellere end gerne vende dine idéer med dig, og drøfte om vi er dit næste, kommunikative match.