Backend udvikling

Hjemmesider og systemer består af 2 niveauer; En kundeside, frontend, som er alt det du ser udadtil, og en backend, serverside, som er hele maskinrummet bag din hjememside eller dit system. Du kan kalde det for motoren bag alt det, der visuelt ses på skærmen.

Hos Adtention har vi mangeårig erfaring med backend udvikling, og med vores uddannede udviklere kan du trygt placere dit næste backend-oprojekt hos os. Vi sikrer dig kompetent kodning og rådgivning hele vejen.

 • Udnyt dit system bedst muligt
 • Spar tid og ressourcer
 • Fuldt ejerskab over koden
 • Ingen binding
 • Ingen uforudsete regninger
 • Ingen begrænsninger
Lad os tale om dit kommende backend-projekt

Lad backend udvikling optimere dine arbejdsgange

Backend består både af kodning, men også af den platform, du sidder og arbejder på din hjemmeside i.

Backend udvikling er den tunge del af koden “bag facaden”, som oftest håndterer forespørgsler fra databasen og sender dem til brugerens interface. Backend udvikling kan også dække over den kode, der laver den computeriske udregning og sørger for logikken bag hjemmesiden.

Logikken er det smarte ved backend udvikling, eftersom det er den vi bruger til at optimere din forretning. Lad os antage, at du har en webshop. Hver gang du modtager varer, skal du manuelt ind og opskrive lageret i dit system. Det tager en del tid.

Med backend udvikling er det istedet muligt at bygge en indscanner, der blot kan scanne stregkoden på varerene, hvorefter den således opskriver den nye lagerbeholdning. Så enkelt kan du spare tid for hver ordrer og parti af varer, du modtager.

Denne fleksibilitet er, med den rigtige rådgivning, med til at gøre backend udviklning og backend rådgivning en vigtig og uundværlig del af din forretning.

Kontakt os

Eksempler på backend udviklning der kan gøre en forskel

Her kan du se et par eksempler på backend udviklning, som måske kan agere inspirationskilde til, hvordan du kan effektivisere arbejdsgangene i din egen virksomhed.

Hvornår skal du bruge backend udvikling?

Som kunde behøver du ikke at vide præcist hvornår og til hvad, du skal bruge backend udvikling – det skal vi nok hjælpe dig med. Her får du alligevel en kort gennemgang, der kan hjælpe dig godt på vej.

Du skal bruge backend udvikling, når du har en udfordring i din virksomhed, som kan gøres smartere – eller en opgave, som er utroligt tidskrævende og på vej måde bliver en tilbagevendende hovedpine for dig. For 9 ud af 10 gange, kan det gøres smartere med backend udvikling.

Backend-tunge udviklingshuse som Adtention er tillige rige på rådgivnings- og vejledningserfaring på de typiske problemer, og naturligvis også løsningen. En del af vores job som din samarbejdspartner er, at vi sikrer, at du ikke påbegynder en udviklingsprocess uden et formål og uden øje for fortjeneste.

Tænker du allerede du, at backend udvikling kunne løse én eller flere hovedpiner for dig og din virksomhed? Så gi’ os et kald og lad os gennemgå, hvordan strukturen i din virksomhed er i dag. Vi kan være med hele vejen, helt fra du modtager det første lead og til det endelige salg. Således har vi en helhedsorienteret tilgang til din virksomhed, der gør det nemmere for os at gennemskue, hvilke teknologier der kan hjælpe dig mod et optimeret flow.

Automatiserede tests med backend udvikling

Du har måske prøvet det før, dit bureau siger du har lavet opgaven og lancere den, hvorefter du finder et utal af fejl på dit system, og dine besøgende ikke længere kan bruge systemet.

Igennem backend udvikling findes der flere møder at sikre dette på. Unit testing er en af de stærkeste måder. Igennem unit testing opsættes der flowet som kunden skal igennem, det kunne eksempelvis være på en webshop hvor kunden skal kunne oprette sig, logge ind, lægge en vare i kurven, bestille varen igennem checkout. Her vil det være muligt at opsætte at systemet automatisk selv tjekker om det flow fungere, så hvergang der bliver lavet en ny lancering vil systemet løbe de opsatte unit tests igennem, og hvis der sker en fejl vil lanceringen blive annulleret og udvikleren vil få afvide hvor fejlen sker.

Adtention fra start har været dedikeret på et niveau langt over hvad man kan forvente af et eksternt bureau. Det har skabt en unik løsning, som vi er ovenud tilfredse med og ser et stort potentiale i.”
Rasmus Pallesen, Solgt.com

Michael – Backend udvikler

Hvad koster backend udvikling?

Backend udvikling et paraplybegreb, der dækker over mange forskellige programmeringssprog. Det er bl.a. alt fra PHP til Java, Object C, til .ASP net. Timeprisen på backend udviklign variererer fra hvert sprog og bureau. Det har desuden også indflydelse hvor stor en faglig kompetence der kræves af de udviklere, der skal tilkobles opgaven.

Hos Adtention bygger vi primært i PHP, som er en af de mest brugte programmeringssprog til hjemmesidesystemer. Eksempelvis er både WordPress, Magento og Prestashop er bygget i PHP.

Vores timepris er typisk 850 kr ekskl. moms i timen for backend udviklning. Prisen en variabel, og kan eksempelvis være lavere alt efter hvor mange timer det enkelte projekt indeholder, og påvirkes også af hvor stor faglighed det kræver.

Estimere dit projekt

Hvad gør Adtention til dine kompetente samarbejdspartnere til backend udvikling?

Vi er et fagligt udviklingshus med et stort fokus på grundig intern oplæring og fælles kodestandarder, der sikrer, at vi alle taler samme sprog.

For os er kodearbejde ikke bare funktionelt, men det skal også bygges helt efter bogen. Kodning er ligesom det danske sprog – der er korrekte måder, hvorpå man konstruerer en sætning, og det er mindre hensigtsmæssige eller direkte forkerte måder. Derfor er forståelsen, opbygningen og funktionaliteten i vores kode i centrum – så er der ingen misforståelser hverken internt eller eksternt, heller ikke hvis du en dag vælger, at en anden udvikler skal overtage dit projekt.

Derfor arbejder vi bl.a. efter følgende retningslinjer i vores udviklingsafdeling, uanset om vi arbejder med backend udvikling eller frontend udvikling:

 • Code sessions
  Hver måned afholdes der 2-3 timers session som den enkelte udvikler skal forberede og fremlægger for de andre udviklere for at skabe fokus på et emne.
 • Code standards
  Vi oplærer internt og holder stor fokus på at vores udviklere udvikler på samme måde og overholder de samme standarder, så der altid er en redundans udvikler tilkoblet dit projekt
 • Code reviews
  Før kode bliver lagt online på dit system, bliver dette kigget igennem og sikret af en anden udvikler, for at minimere risikoen for fejl og for at sikre kvaliteten
 • Versionering
  Vi opbygger altid vores kode i et testmilijø, hvor både vi og du som kunde kan teste den nye funktion, inden den bliver lagt online. Sådan sikrer vi, at du er med hele vejen, og at der ikke sker fejl.

Vi koder efter følgende motto: “De næste udviklere, der skal se vores kode, skal tænke “dét sted vil jeg arbejde, fordi der er styr på det!””.

Denne mentalitet sikrer os en kontinuerlig ambitiøs, struktureret og seriøs udviklingsproces.

WordPress hjemmeside

WordPress hjemmesider passer til mange projekter, men hvis du har et system der ikke passer ned i en standard skabelon og kræver en større data motor så kan Laravel bestemt anbefales til dig. Laravel er fleksibel, og gør det muligt at bygge utrolig kraftfuld løsning på et nemt grundlag.

Læs mere om synergien

Laravel system

Har du en backend løsning som kræver store ressourcer og ikke passer ned i en standard skabelon, er Laravel det rigtige system for dig. Med system fleksible system til at håndtere store mængder data er du fremtidssikret.

Læs mere om teknisk optimering

Hastighedsoptimering

Hjemmesidens hastighed er en af de vigtigste faktorer på din hjemmeside. Hvis din load hastighed er 2-4 sekunder, er der faktisk 40% større chancen for at kunden forsvinder hurtigt fra din hjemmeside. Læs herunder hvad vi kan gøre for at hjælpe dig.

Læs mere om Content Marketing

Skal vi give et bud på dit backend udvikling projekt?

Er du blevet tændt på idéen om at lade os varetage dit projekt, så kontakt os endelig.

Det er 100% uforpligtende, og vi er altid klar på en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig i mål med dit projekt.

Kontakt os Beregn din pris
Indholdsfortegnelse

Hvordan ved du om det bureau du vælger kan løfte din næste backend udvikling opgave?

Hvad kan du som kunde gøre for at sikre at backend udviklning har success?